21 mai 2009

5 tratamente contra caderii parului

Oţetul de mere

Aplică oţet de mere pe scalp cu ajutorul unui tampon de vată, după care masează bine zonele unde ai remarcat o cădere masivă de păr. Repetă tratamentul săptămânal, de şase ori pe zi, începând de dimineaţa până seara.

Usturoiul

Circulaţia sangvină din jurul rădăcinilor capilare poate fi stimulată cu ajutorul sucului de usturoi. Ia mai mulţi căţei, zdrobeşte-i şi adaugă puţină apă pentru a obţine o soluţie. Masează-ţi scalpul cu ea zece zile la rând, după care spa- lă- ţi părul cu şampon.

Salvia

Prepară o tinctură din 20 g de frunze de salvie, lăsată la macerat timp de 10 zile în 100 ml alcool. Produsul se tamponează pe scalp, după care se fricţionează puternic rădăcina părului. Lasă părul să se usuce şi piaptănă-l cu o perie aspră. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână, seara, înainte de culcare.

Uleiul de măsline

Masajul scalpului cu ulei de măsline călduţ contribuie la refacerea pielii capului, dar şi a firului capilar. După ce te-ai spălat pe păr cu un şampon special creat pentru tipul tău de păr, picură ulei de măsline la rădăcină şi masează uşor. Lasă-l să acţioneze circa 30 de minute, apoi clăteşte şi şamponează blând încă o dată şi clăteşte bine la final.

Urzica

În cazul căderii masive de păr, poţi prepara un amestec cu urzici proaspete. La un pumn de plantă se adaugă câteva frunze de nuc, de mesteacăn, flori de soc, o tulpină de rostopască, după care toate se fierb în 500 ml apă timp de un minut, apoi se strecoară şi se lasă să se răcească. Cu o jumătate din cantitate se spală părul cu un săpun natural. După clătire, se aplică cealaltă jumătate şi se lasă părul să se usuce.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger