7 martie 2010

Le încarci la priză şi sunt gata de drum

Dacă în anii anteriori maşinile ecologice reprezentau simple experimente pentru producătorii auto, anul acesta nu am reuşit să găsim un stand fără un automobil ECO . Alimentate cu biogaz, curent electric sau hidrogen, maşinile nepoluante poartă sigle ale unor mărci care numai la protecţia naturii nu te duc cu gândul: Ferrari, BMW sau Subaru. Vă prezentăm unele dintre cele mai deosebite autovehicule, care în curând vor bate şoselele Europei. Salonul Auto de la Geneva se desfăşoară în perioada 4-14 martie.

Salonul Auto de la Geneva e plin de maşini eco

Toyota

Noua Toyota Prius marchează cea de-a treia generaţie a modelului. Maşina poate fi băgată în priză la propriu, are o autonomie de 21 de kilometri şi prinde 97 km/h.

Subaru

Subaru Plug-in Stella foloseşte exclusiv baterii Litiu-Ion. Încărcarea rapidă durează un sfert de oră, iar una completă, opt ore. E aşteptată pe piaţă la finalul acestei luni, la un preţ de aproximativ 48.000 de dolari.

BMW X6

Până şi BMW s-a alăturat noului curent ecologist şi a lansat BMW X6 hibrid. Maşina foloseşte modul electric, mai “puturos”, şi pe cel cu combustibil, mult mai “sprinten”.

Suzuki

Modelul Swift Hybrid de la Suzuki poate fi conectat, de asemenea, la priză. Funcţionează în modul electric, dar şi cu combustibil. Când nu foloseşte modul electric, motorul poate încărca bateriile de Litiu- Ion.

Maşina electrică din 1916!

Deşi pare incredibil, încă din 1916 se fabricau maşini electrice. Un astfel de model a fost prezentat la Salon pentru a întări ideea de maşină ecologică. “Detroit” funcţiona cu 8 baterii, cu o autonomie de 180 de kilometri la o viteză de 40 km/h.

Ferrari

Studioul de design Bertone a lăsat pe toată lumea cu gura căscată la conceptcarul Bertone Alfa Romeo Pandion. Modelul este botezat după o specie de păsări de pradă, extrem de puternice, pe cale de dispariţie. E dotat cu un motor de 450 de cai-putere.

«Bolizii viitorului» au atras toate privirile
Giugiaro Frazer Nash Namir e considerat cel mai rapid hibrid din lume. Deşi numai a maşină eco nu arată, bolidul de 370 de cai-putere e propulsat de patru motoare electrice şi de un motor pe benzină. Atinge 100 km/h în 3,5 secunde! Maşina e opera atelierelor Italdesing şi Giugiaro. Studioul de design Bertone a lăsat pe toată lumea cu gura căscată la conceptcarul Bertone Alfa Romeo Pandion. Modelul este botezat după o specie de păsări de pradă, extrem de puternice, pe cale de dispariţie. E dotat cu un motor de 450 de cai-putere.

Sursa Libertatea.ro

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger