23 aprilie 2010

6 Adevaruri despre vise!

Suntem paralizati In timp ce dormim

Conform studiilor, glandele secreta un hormon care induce somnul, iar neuronii trimit coloanei vertebrale semnale care provoaca relaxarea si paralizia temporara a intregului corp.


Nu visam cand sforaim

Daca sforaim cand dormim, nu putem sa si visam in acelasi timp. Cat priveste visele in care suntem personaje principale, le avem abia dupa varsta de trei ani. De atunci pana pe la varsta de opt ani avem cosmaruri mai multe decat adultii.


Invadati de stimulii externi

De multe ori, sunetele din realitate le auzim in vis. Cand avem o nevoie fiziologica, de exemplu, cand ne este frig, creierul nostru incorporeaza aceasta nevoie in vis.


Putem visa si alb-negru

Pare de necrezut pentru multi dintre noi, dar nu toti visam color. Se apreciaza ca peste 10% dintre oamenii din lumea intreaga vizualizeaza imaginile din vis alb-negru.


Imaginile ne feresc de boli psihice

Ultimele cercetari in domeniu releva faptul ca visele ne ajuta sa prevenim diverse tulburari ale comportamentului, gandirii si afectivitatii. Starile depresive si schizofrenia sunt doar cateva dintre afectiunile severe pe care le putem evita cu ajutorul viselor.


Nu visam ce nu cunoastem

Pozitive sau negative, indiferent de felul lor, toate imaginile care ne apar in vis sunt cunoscute. Chiar daca visam oameni pe care nu i-am vazut niciodata, totul ne este cunoscut. De exemplu, criminalul din vis poate fi vanzatorul pe care l-am cunoscut candva, in copilarie.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger