14 aprilie 2010

Adevărul despre Facebook!

http://www.changehappenstx.org/wp-content/uploads/2009/11/facebook_logo_withpage.gif
Din nefericire, de lucrurile bune pe care unii le fac ... alţii profită, ca sa facă rău ...

Săptămâna asta la televiziunea argentiniană a fost reportaj zilnic cu Joaquin Lopez Doriga (jurnalist mexican) pe tema Facebook, Hi5, Myspace, Sonic, etc. şi cât de periculoase sunt. Există şi un reportaj-jurnal în ziarul Milenio, privind modul în care diverşi terorişti au avut ca sursă de informaţii sigure şi directe blogurile, Facebook şi Hi5.
Intervievaţi anumiţi hoţi şi răpitori spun că au intrat pe net şi au văzut portretele, casa, maşinile, poze de călătorie, situaţia socială şi economică şi nivelul la care trăiesc persoanele acelea. La televizor, unul dintre ei a declarat că înainte, pierdea mult timp înainte de a acţiona pentru a identifica candidaţii pentru răpire, dar acum cu Facebook şi informaţiile pe care oamenii le pun de bunăvoie în reţea, nu mai sunt confuzii sau dificultăţi în a investiga modul în care ei trăiesc sau cum se deplasează copiii la şcoală şi care sunt părinţii lor, fraţii şi prietenii. Aşa s-a întâmplat cu Alejandro Marti (tânăr mexican ucis de răpitorii lui). Familia a închis blogul său după ce au realizat ce potenţial periculoase informaţii dă tineretul, care socializează acolo cu bucurie şi fără a bănui că unul dintre contacte poate fi un ucigaş. Protejaţi-vă copiii şi nu puneţi informaţii periculoase în reţea!

Adevărul cu privire la "Facebook"

Facebook vinde informaţii utilizatorilor cu cea mai mare ofertă. Citez: "Ceea ce mulţi utilizatori nu ştiu este că, în conformitate cu termenii contractului, făcând clic pe rubrica "accept", practic oferă Facebook exclusiv şi perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informaţiilor şi imaginii sale publice."
De fapt, spune expertul, cei înscrişi, autorizează automat utilizarea de către Facebook perpetuu şi transferabil, împreună cu drepturile de distribuţie publicului şi toate anexele de pe site-ul lor. Condiţiile de utilizare arată că Facebook îşi rezervă dreptul de a acorda şi sublicenţiere cu tot "conţinutul paginii web a utilizatorului" , pentru alte afaceri...

Fără consimţământul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comerţul privat.
Dintr-o dată totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinaţia politică, starea de spirit şi interesele individuale chiar şi adresa de acasă şi sunt accesibile fără permisiune miilor de utilizatori.
Trebuie să credem, cum spune domnul Melba, că mulţi angajatori, pentru a evalua pretendenţii, caută pe Facebook informaţii intime despre solicitanţi. Testul că o pagină de pe Facebook nu este privată, a fost pus în evidenţă în cazul celebru când John Brown University a expulzat un student, după ce a descoperit o imagine pe Facebook unde acesta era îmbrăcat ca un travestit. O altă dovadă - cazul în care un agent al Serviciului Secret a vizitat Universitatea din Oklahoma, pentru un student din anul doi, Saul Martinez - pentru un comentariu publicat de acesta împotriva preşedintelui. Şi culmea răutăţii, problema nu se încheie în cazul în care utilizatorul decide să se retragă.
Chiar şi atunci când utilizatorul anulează statutul de membru, fotografiile şi informaţiile rămân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul că decide a-şi reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepărtat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu "termenii de utilizare," urmaşii nu pot legalmente să-i oblige să şteargă de pe Facebook date şi imagini ale rudelor lor, pentru că atunci când a acceptat clauzele virtualului contract, Facebook a primit dreptul de a "menţine starea activă, în cadrul unei comemorări speciale, pentru o perioadă de timp, pentru a permite altor utilizatori să posteze comentarii şi note asupra decedatului. "
Utilizatorii Facebook nu ştiu că sunt participanţi indiferenţi ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuţi îl descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Întâmplător devin în mod inconştient precursori ai fenomenului "Big Brother" unde stau cu ochii pe tine. Este o trimitere directă la intromisia abuzivă a statului în mediul afacerilor private ale cetăţenilor obişnuiţi, pentru a controla comportamentul lor social, un subiect de roman profund premonitoriu, scris în 1932 de britanicul Aldous Huxley: "Brave New World" sau "Happy new World" - "Fericita lume nouă".
Informează-i şi pe alţii!!!!

------------ --------- ----

Nota noastra:

Realitatea e ca niciodata nu trebuie puse informatii detaliate despre persoana voastra in Internet! Repet, niciodata, fiindca nu te mai poti razgindi si sa le stergi fara consecinte!! !!
Mai ales fotografii facute in interiorul sau exteriorul locuintei, date privind adresa, scoala, familia samd.
Datorita motoarelor de cautare, azi sint suficiente doua clickuri ca sa aflii chiar mai mult decit vrei despre o persoana.
Si nu doar atit: Internetul tine minte! Odata ce ai pus o informatie online, tehnologic vorbind, chiar daca o stergi e posibil ca ea sa ramina undeva pastrata, pe un server ... Nu e cazul sa devenim paranoici si sa nu mai socializam deloc, e cazul doar sa gindim cu capetele noastre, ok? Cred ca nu mai trebuie sa va amintesc de studentul brasovean dat afara de la Cantemir dupa ce a scris pe blogul personal niste pareri personale.

Uite un exemplu:

Puneti in fereastra de cautare orice site care azi e disparut (sau caruia doriti sa ii vedeti istoricul) si exista posibilitatea ca sa il gasiti in diferite stadii ale vietii, pastrat bine-bine aici: http://www.archive. org/
http://web.archive. org/web/* /http://www. scout.ro
Acelasi lucru e valabil si pentru informatiile trimsie pe grupurile de discutii, forumuri samd. E necesar intotdeauna sa facem un echilibru intre paranoia, astfel incit sa nu existam online si prostie crasa, astfel incit sa ne dam adresa, numele colegilor, a parintilor, numarul de telefon. Nu te mira in acest din urma caz ca te suna un necunoscut care sa va spuna "Bai sint Mihai, coboara repede in fata scolii sa mergem ca verisoara Georgetica, Geta din Arpas mai, e la spital calcata de o masina, hai rapid!" ca apoi sa ceara o rascumparare parintilor tai! Suna aberant si SF? Ei bine, nu este decit un exemplu al faptului ca lumea virtuala si cea reala se pot suprapune usor, cu consecinte foarte reale din nefericire.

Lucrurile nu se opresc aici: au fost date spargeri dupa ce pe Google Maps s-a analizat structura unei proprietati, priviti cit de precise au ajuns aceste imagini satelit:. http://maps. google.com/ maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Sibiu,+Romania&sll=37.0625, -95.677068&sspn=48.019527, 79.013672&ie=UTF8&split=0&hq=&hnear=Sibiu, +Romania&ll=45.792069, 24.138524&spn=0.0026,0. 004823&t=h&z=18

Un exemplu de realitate a tehnologiei este fotografia http://www.paris- 26-gigapixels. com/index- en.html unde realizatorii au precizat ca au fost nevoiti sa "blureze" unele detalii mult prea evidente pentru viata privata a parizienilor.

Da, e o tema foarte buna pentru a fi discutata cu copiii, pentru ca, din pacate exista suficienta neinformare ca ei sa isi puna, de buna voie, date personale la dispozitia unora care sint departe a a fi binevoitori.
...
Vezi si:
http://www.sigur. info/
http://www.sigur. info/index. php?/news/ latest/copii- de-8-ani- folosesc- facebook- in-ciuda- restrictiilor- de-varsta. html

Copiii isi creeaza profiluri pe retelele sociale in ciuda restrictiilor de varsta PDF Imprimare E-mail

Un studiu recent initiat de Ofcom, supraveghetorul media din Marea Britanie, semnaleaza ca 25% dintre copiii cu varste intre 8 si 12 ani care utilizeaza Internetul ignora regulile retelelor sociale creandu-si profiluri personale. Site-urile preferate de acestia sunt Facebook, Bebo si MySpace, unde limita minima de varsta a utilizatorilor este de 13 ani.

Cu toate acestea, 83% dintre acesti copii afirma ca profilurile lor sunt setate astfel incat pot fi vazute doar de prieteni, iar 4% au profiluri care nu pot fi vizionate. Unul din sase parinti participanti la studiu nu stie despre activitatea pe retelele sociale a copiilor lui. In acelasi timp, noua din zece parinti care sunt constienti de profilurile online ale copiilor afirma ca verifica si activitatea lor pe acest tip de site-uri.

Raportul include informaţii privind audienţa pe Internet care releva ca 37% dintre utilizatorii cu varste intre 5 si 7 ani au vizitat Facebook în octombrie 2009, totusi acestia nu aveau neaparat un profil personal.

Este interesant de observat cresterea download-ului si a vizionarii online a programelor TV si a filmelor in randul copiilor intre 8 si 15 ani. In acelasi timp, 44% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani considera ca download-ul filmelor si a muzicii nu ar trebui sa fie ilegal, in comparatie cu 38% care cred contrariul.

Unul din cinci copii cu varsta intre 8 si 11 ani si unul din doi cu varsta intre 12 si 15 ani afirma ca viziteaza bloguri si site-uri precum Wikipedia unde utilizatorii au posibilitatea de a posta si schimba informatiile. Copiii cu varsta intre 8 si 11 ani sunt mai predispusi sa considere adevarata informatia gasita pe acest fel de site-uri decat cei intre 12 si 15 ani. De asemenea, 40% dintre copiii participanti la studiu cred ca majoritatea, sau chiar toata informatia pe care o gasesc pe site-urile de socializare este adevarata.

In acelasi timp, 27% dintre copiii cu varsta intre 12 si 15 ani care folosesc motoare de cautare considera ca rezultatele oferite de acestea provin din site-uri demne de incredere.

Sursa: ofcom.org.uk

Puteti folosi aceste resurse pentru control parental pentru internet, telefon mobil, si pentru console de jocuri si playere portabile.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger