20 aprilie 2010

Profesorii intră în grevă generală joi

Foto simbol - arhiva RingierProfesorii afiliaţi la FSLI, Federaţia "Spiru Haret" şi FEN au decis să menţină greva generală de o zi în sistemul educaţional anunţată pentru joi, nemulţumiţi de rezultatele întâlnirii cu Daniel Funeriu, precizând că ministrul Educaţiei nu i-a întrebat la discuţii pe liderii sindicali despre grevă.

Liderii celor trei federaţii din învăţământul preuniversitar s-au întâlnit, astăzi, cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, pentru a discuta pe tema noii Legi a educaţiei, dar şi alte probleme din învăţământ.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop, a declarat, la finalul întâlnirii de la Ministerul Educaţiei, că partenerii de dialog au discutat despre OUG 114, despre acordarea sporurilor, despre HG pentru învăţământul vocaţional, dar fără a ajunge la un punct comun privind aceste probleme. Ministrul Educaţiei le-a cerut sindicaliştilor să treacă notele în catalog şi să participe la examenele naţionale, spunând că dacă nu fac aceste lucruri sunt în ilegalitate.

"I-am explicat ministrului că nu este nimic ilegal, pentru că nu ne obligă nimeni să participăm la examene dacă nu suntem plătiţi şi, de asemenea, nu ne obligă nimeni să trecem notele în catalog", a explicat Pop.

Liderul FSLI a precizat că dacă aceste probleme nu se rezolvă în cel mai scurt timp, va fi o problemă la proba de bacalaureat din 31 mai, când situaţia din învăţământ se va acutiza, fiind posibilă o grevă generală pe termen nelimitat la sfârşitul lunii mai - începutul lui iunie.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger