7 mai 2010

Ne ducem la vale!

Traian Băsescu a anunţat, ieri, că salariile angajaţilor la stat vor fi micşorate cu 25% începând cu 1 iunieVin vremuri din ce în ce mai grele pentru bugetari! După îndelungi “parlamentări” cu reprezentanţii FMI, guvernanţii au decis să taie lefurile bugetarilor cu 25% şi pensiile cu 15%, începând cu 1 iunie.

Dacă nu te doboară scăderea salariului, pleci din cauza disponibilizărilor. Acesta este principiul pe care Guvernul îl aplică bugetarilor pentru a aerisi aparatul de stat, anunţat ieri într- o conferinţă de presă de preşedintele Traian Băsescu. Deficitul de la bugetul de stat al României este mult prea mare - a fost semnalul venit din partea FMI. Soluţiile luate în calcul pentru rezolvarea situaţiei au fost două: mult disputata creştere a cotei de impozitare şi a TVA-ului sau reducerea cheltuielilor bugetare. A fost aleasă a doua variantă, ceea ce înseamnă dezastru pentru milioane de români.

Angajații de la stat vor avea venituri mai mici din cauza crizei economice care afectează bugetul României / Foto: ShutterstockPensionarii, minus 15%

Vor fi reduse lefurile tuturor angajaţilor de la stat din România cu 25%, pensiile vor scădea cu 15%, iar ajutorul de şomaj va fi diminuat şi el cu 15%. Băsescu a precizat că salariul minim la nivelul bugetarilor va fi de 600 de lei, la fel ca acela existent în momentul de faţă pentru angajaţii din sistemul privat. De asemenea, printre noile măsuri dramatice pe care românii le vor suporta de luna viitoare şi care vor fi aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri sunt reducerea subvenţiilor şi reorganizarea celor 16 programe sociale de care beneficiază sute de mii de oameni.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger