12 mai 2010

Profesorii intra in greva generala din data de 31 mai

profesori greva

Presedintele Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a anuntat ca profesorii din Romania au luat o decizie: toate cadrele didactice din invatamantul universitar si preuniversitar vor inceta lucrul pe 31 mai.

De asemenea, de miercuri nu se vor mai pune note in cataloage, iar profesorii nu vor mai participa la evaluarile nationale.

Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, a anuntat de asemenea ca pe 19 mai cadrele didactice vor participa la mitingul din Piata Victoriei din Bucuresti.

Conform liderului sindical Gheorghe Isvoranu , in data de 2 iunie membrii celor patru federatii sindicale din invatamant vor organiza mitinguri la nivelul fiecarui judet din tara.

Presedintele Federatiei Spiru Haret a mai spus ca, in opinia sa, iesirea din criza a invatamantului romanesc se poate face cu ajutorul proiectului legii educatiei, care "trebuie amendat cu propunerile facute de sindicate, si sunt cateva peste care nu se poate trece: titularizarea in sistem si, nu in ultimul rand, statutul personalului didactic."

Bineinteles, profesorii-sindicalisti sunt nemultumiti si de masura anuntata de Traian Basescu, referitoare la reducerea salariilor bugetarilor cu 25 %, masura care ii vizeaza inclusiv pe dascali.

Intrebat de unde ar putea Statul roman sa ia bani pentru sustinerea salariilor, Gheorghe Isvoranu a spus ca guvernantii sunt principalii vinovati pentru situatia dezastruoasa in care se afla invatamantul romanesc, deoarece, pana acum, banii s-au cheltuit "pe clientela politica."

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop, declara ca daca se reduc salariile cu 25 la suta un debutant din invatamant va lua 850 de lei brut, ceea ce inseamna ca va primi efectiv 600 de lei, foarte putin pentru a putea trai.

De la StirileProtv.ro

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger