27 mai 2009

Primul caz de gripă porcină, confirmat la Bucureşti

Autorităţile romane au identificat primul caz de gripă porcină in Capitală, la o femeie care a sosit pe 23 mai din New York, SUA, impreună cu cei doi copii ai săi.

Laborator de analize a Institutului Matei Bals -f oto MediafaxVictima are 30 de ani şi a fost internată la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti. Potrivit ministrului Sănătăţii Ion Bazac, probele prelevate de la aceasta au fost trimise pentru a fi analizate la Londra, după ce dignosticul a fost confirmat iniţial de laboratorul Cantacuzino.

Potrivit Mediafax, nici soţul femeii nu se simte bine, el fiind momentan la domiciliu.

Toate persoanele care au venit în contact cu femeia, inclusiv ceilalţi pasageri ai avionului cu care aceasta a sosit de la New York, vor fi supuse unor analize epidemiologice.

"Noi considerăm acest caz suspect, am trimis analizele spre confirmare finală la Londra, deşi el a fost confirmat în România cu testele uzuale", a declarat ministrul Bazac care a precizat că, de miercuri, România figurează, oficial, pe lista ţărilor în care virusul A H1N1 este confirmat

UPDATE

Femeia venită recent din SUA şi cei doi copii ai săi, care au fost internaţi pentru că prezentau simptome de infestare cu gripă cu virus nou, au fost externaţi, miercuri, din Institutul "Matei Balş", a anunţat managerul instituţiei sanitare, Adrian Streinu Cercel.

Cei trei vor rămâne sub supraveghere medicală la domiciu, ei neavând voie să părăsească locuinţa timp de şapte zile.

Femeia venită în România, sâmbătă, din Statele Unite, în cazul căreia a fost identificat primul caz din România de gripă cu noul virus a fost externată, întrucât starea ei de sănătate este bună, a declarat, medicul Adrian Streinu Cercel.

Cei doi copii, respectiv doi băieţi de un an şi două luni şi trei ani şi jumătate, se simt bine, nu prezintă simptomele bolii, dar au fost recoltate probe pentru excluderea diagnosticului de gripă umană cu virus nou.

Femeia şi copiii au fost externaţi, dar rămân sub supraveghere la domiciliu încă şapte zile pentru a fi siguri că micuţii nu au fost infectaţi, a mai spus medicul.

Rezultatele analizelor făcute copiilor ar putea să vină miercuri.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger