28 mai 2009

Viva Barca!



Barcelona a devenit aseară campioana Europei, după 2-0 cu Manchester

Cea mai frumoasă echipă a lumii în acest sezon şi-a desăvârşit opera în finala Ligii Campionilor. Fantezia şi geniul catalanilor i-au hipnotizat pe englezii de la Manchester, o trupă rapidă şi calculată care nu a găsit însă mingea minute bune în iarba stadionului din Roma.

Țesătura fermecată a paselor Barcei i-a imobilizat pe adversari, care nu au avut reacţie după golul rapid al lui Eto'o (10), venit în urma unei incursiuni elegante iniţiate de Iniesta. Nici viteza supersonică a lui Ronaldo, nici măcar viclenia proverbială a antrenorului Ferguson nu au găsit soluţia dezmembrării unei trupe aflate parcă în transă, ce şi-a încheiat sezonul de poveste cu o prestaţie orbitoare.

Trio-ul Xavi-Messi-Eto'o s-a găsit pe teren cu ochii închişi, aşa cum s-a întâmplat şi la faza golului doi, când primul l-a găsit pe Messi cu o pasă ce a survolat defensiva uriaşilor Vidici şi Rio Ferdinand, punând pe capul piticului vrăjitor o minge ce s-a dus la locul ei, în plasă (70).

Finalul, punctat de "Ole-urile" prelungi ale tribunei catalane, amestecate cu confetti-urile sclipitoare ce prevesteau a treia izbândă în Ligă, a rezumat cel mai bine ce a însemnat Barcelona în acest sezon: elan, bucurie, graţie şi destin.

Înjunghiaţi înainte de meci

Un suporter al lui Manchester United şi un turist american au fost înjunghiaţi, ieri, la Roma, înaintea finalei Ligii Campionilor, dar au scăpat cu viaţă. Fanul "diavolilor roşii" a fost victima unor conaţionali, foarte probabil susţinători ai unor cluburi rivale din Anglia, a anunţat poliţia din capitala Italiei.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Cum ti s-a parut?

 

Dark Night Template by Totul despre Blogger